AKSARAY / SULTANHANI - Sultanhanı Ortaokulu

TARİHÇEMİZ

.

1966-1967 Eğitim-Öğretim yılında “Ortaokul” olarak açılan okulumuz, 1982 yılında ‘1. Alaaddin Keykubat İlkokulu ile birleştirilmiş ve Sultanhanı İlköğretim Okulu adıyla eğitim öğretime devam etmiştir. 7600 m² arazide 2400 m²   alana kurulan okulumuz, 2 ayrı bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm eğitim-öğretim yapılan ana binadır. Ana binamızda 13 derslik, 1 bilişim teknolojileri sınıfı, Kütüphane, Fen Laboratuarı, Bilişim Teknolojileri Sınıfı müdür odası, müdür yardımcısı odası, öğretmenler odası, yardımcı destek personeli odası, özel eğitim sınıf bulunmaktadır. 2. bölümde ise çok amaçlı salon (konferans salonu), spor odası ve diğer bölümler bulunmaktadır. Okulumuz kaloriferli olup ısınmada sıkıntı çekilmemektedir. Okulumuzda 1982-2009 yılları arasında öğrenci sayısındaki artış nedeniyle ikili öğretim yapılmıştır. 2009 yılında okulda yapılan tadilat sonucunda normal öğretime geçilmiştir. Öğrenci sayısı bakımından Sultanhanı İlçesinin en büyük ortaokuludur. Okulumuzda 1 okul müdürü, 1 müdür yardımcısı,  20 branş öğretmeni, 2 özel eğitim öğretmeni, 1 yardımcı destek personeli bulunmaktadır. Okulumuz, 2011-2012 ders yılında taşımalı ilköğretim uygulaması kapsamına alınmıştır. 6-8. sınıflara, çevredeki yaylalardan taşıma yoluyla öğrenciler gelmektedir. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz çoğunlukla Sultanhanı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 1. Alaaddin Ketkubat Anadolu Lisesi´ne devam etmekte olup, Fen Liseleri, çeşitli Anadolu Liseleri, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Liseleri´ne devam eden öğrencilerimiz bulunmaktadır.

Yayın: 27.06.2013 - Güncelleme: 06.10.2023 09:25 - Görüntülenme: 1068