AKSARAY / SULTANHANI - Sultanhanı Ortaokulu

Nis

TBMM Açılışı ve Milli Eğemenliğe geçişimizin 104.yıl kutlama törenlerini yaptık. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN çocuklara armağan ettiği dünyadaki tek çocuk bayramını coşkuyla  kutladık.

Eğlenmek her çocuğun hakkıdır.

Nis

MEB tarafından başlatılan Dilimizin Zenginlikleri projesi ve okulumuzda belirli gün ve haftalar kapsamında yapılan çalışma örnekleri . Katkılarından dolayı emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Sultanhanı İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 12 mart İstiklal Marşının kabulü ve 18 Mart Çanakkale zaferi münasebetyle Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY tarafından yazılan şiir okuma yarışması yapıldı.

Okulumuz 7/C öğrencisi Pelinay ATAR İlçe birincisi oldu. Ayrıca 7/C Fatemeh ÖZBEK İlçe 4.ve 6/B Feride Nur ACAR 5.  oldu.

Bu anlamlı günde Büyük Şairimiz M.Akif ERSOY'U minnetle anıyoruz.

Bu organizayonu düzenleyen İlçe Müftümüz Sayın Halil AKÇAL'A  teşekür ederiz.

Şbt

Okulumuz  Futsal Takımımız; Ortaokullar arası Yıldızlar Futsal müsabakalarında Yarı finallere kalma başarısı gösteren takımımız turnuvayı 4. olarak tamamlama başarısı gösterdi. 40 Takımın katıldığı turnuvada ilçelerden gelerek finallaere katılan tek takım olma başarısını gösterdi. Gösterdiği başarıdan dolayı Okul Futsal Takımımızı ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Hüsyin TANRIVERDİ hocamızı tebrik eder.Bu süreçte takımımıza destek olan İlçe Spor ve Gençlik Müdürü Ertümen BUĞDAY'A teşekkür ederiz.

Şbt

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I.DÖNEMİNİ BAŞARIYLA BİTİRDİK.

Atalarımız ''Marifet iltifata tabidir.''derler ; bizde Bu dönemde başarılı olan örnek davranış sergileyen, verdiği sözü tutan geleceğimiz olan çocuklarımızı ödüllendirdik

Çocuklarımızın vatanseverlik, milli ve manevi değerlerini artırmak amaçıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdik

Bu amaçla; 17/01/2024 tarhinde tüm okulca Kesişme (İyiki varsın Eren) Filmini izledik

18/01/2024 Okul gezisi ve yemek organizasyonu yaptık. 1. dönem yorulduk artık dinlenmeyi hak ettik.

Ock

Okulumuzda yürütülen Erdemliler Cemiyeti ve Başarıya Koşanlar Projesi kapsamında başarılı olan davranış, sorumluluk ve akademik olarak gelişme gösteren arkadaşlarına her açıdan örnek olan öğrencilerimizi 18/01/2024 tarihinde Aksaray gezisi ile ödüllendirdik.

Bu kapsamda sadece başarı odaklı değil davranış ve sorumluluk açısından kendini geliştiren öğrencilerimizle Aksaray Müzesi- Aksaray Bilim Merkezi- Aksaray Şehitliği ve Müzesi Gençlik Merkezini gezdik. Pramit kafede güzel bir yemek yedik ve bol bol eğlendik

Mutlu olmak her coçuğun hakkıdır.

Ock

Aralık ayında okulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Davranış,akademik başarı, dürüstlük ve saygı gibi konularda güzel örnek oluşturan öğrenciler ayın öğrencisi olarak seçilmektedir.

BAŞARIYA KOŞANLAR Projesi kapsamında düzenli çalışması ve soru çözmeyi özendirmek ve öğrencilerin ders başarılarını artırmak amaçlı yapılan projemizde başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.

Ayın Öğrencileri 5-A : Hatice İkbal AĞIR, 5-B Elif Naz ATINSOY, 5-C Zeynep DÖLEK 6-A  Zehra Ecrin KARA, 6-B Zekiye SÖYLEMEZLER

7-A Meryem ŞANSAL,7-B Büşra AĞIR, 7-C Fatemeh ÖZBEK, 8-A  Adem YUMUŞAK, 8-B Esad ŞANLI, 8-C Rıfat ATAR olarak seçilmiştir. Başarı ve güzel davranışlarından dolayı öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ederiz

Ara

Bakanlığımızın başlatığı ''DİLİMİZİN ZENDİNLİKLERİ'' projesi kapsamında yürütülen Aralık ayına ait sözlük tasarımı, Slogan yarlşması ve Hikaye yazma yarışması yapılmıştır.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verimiştir.

Sölük tasarımında 1.Buse AYKÜL 2. Ebrar ÖZCAN 3. İlayda YUMUŞAK Mansiyon. Yağmur Ada DUYMAZ

Slogan Yarışması  1. Esma SARI 2. Rıfat ATAR 3. Zeynep BEKMAZCİ Mansiyon. Hacı Hasan SARILGAN

Projenin yürütülmesinde özverili çalışmalarından dolayı Türkçe Öğretmenlerimizi tebrik ederiz

Ara

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Davranış,akademik başarı, dürüstlük ve saygı gibi konularda güzel örnek oluşturan öğrenciler ayın öğrencisi olarak seçilmektedir.

6-A ESRA ŞANLI, 6-B FERİDE NUR ACAR 8-B HAZAL YUMUŞAK, 8-B İSLİM ÇOBAN, 8-ESMA KEZİBAN ACAR

8-C MERYEM TELLİ, 8-C CEREN ELİF ÖZ, 8-CSAHRA SARI

10 KASIM ATATÜRKÜ ANMA PROGRAMINI

Devletimizin kurucusu, büyük devlet adamı ve askerideha Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'Ü ölümünün 85. yılımda saygı ve rahmetle andık.

Türk tarihin en zor dönemlerinden birinde Türk milletine liderlik yaparak ülkemizin işgalden kurtarılması ve çadaş uygarlık düzeyine ulaşması için yaptığı büyük çaba ve yeniliklerle ülkemizin gelişmesine büyük katkılar yapan  M. Kemal ATATÜRK'Ü unutmadık ...

Bu güzel proğramın icrasına katkı sağlayan Tüm Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

1OO. YAŞINA ULATIĞIMIZ CUMHURİYETİ ŞANLA,ŞEREFLE VE COSKUYLA KUTLADIK..

ECDADIN 1071 MALAZGİRT İLE AÇTIĞI KUTLU YOLU. 1453 İSTANBULUNFETHİ, 1915 ÇANAKKALE, 1921 SAKARYA DAHA NİCE KAHRAMANLIKLARLA BU GÜNLERE ULAŞAN MİRASINI ALTIN HARFLERLE TARİHE KAZIDIK

YAŞASIN CUMHURİYET

May

Sultanhanı Ortaokulu'nda Okul Müdür Yardımcısı Abdurrahman FİDAN koordinesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Enver ÖZER ve Umut GEVENÇ yönetiminde öğrencilere olumlu davranış kazandırmak amacıyla düzenlenen Erdemliler Cemiyeti Projesi'ninin ödül rozetleri İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Neslihan İÇLİ, Şube Müdürümüz Fatih CEYLAN, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ertümen BUĞDAY'ın da katılımları ile takdim edildi.

May

Okulumuzda Sayın Valimiz Hamza AYDOĞDU,Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hacı Ömer KARTAL, Kaymakamımız Sayın Yunus COŞKUN katılımlarıyla Sultanhanı Belediye Başkanı Sayın Fahri SOLAK Beyin katkılarıyla, Belediye Başkan Yardımcımız Hasan TEMEL Bey ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sayın Ertümen BUĞDAY'IN desteğiyle Bahar Şenlikleri yapıldı. Belediyemiz tarafından öğrencilerimize Köfte-ekmek dagıtıldı. Başarı için çalışmak; çalışmak için motivasyon  ve eğlenmek gerekir.

Şbt

''E-Twinning'' projemiz olan ''İçimdeki Saklı Güç: Güçlü Yönlerimi Farkediyorum, Bağımlılıktan Uzak Duruyorum'' faaliyetlerine başlamış bulunmaktadır.